Η Ιστορία μας

Ο Αλέξανδρος ξεκίνησε την ενασχόληση του με την μελισσοκομία, από νεαρή ηλικία, πλάι στον μελισσοκόμο πατέρα του. Αυτός ήταν ο οποίος του εμφύσησε την περιέργεια γύρω από την μοναδική λειτουργία της κοινωνίας των μελισσών.

Τα χρόνια πέρασαν και ο Αλέξανδρος έπρεπε να αποχωριστεί το αγαπημένο του νησί τη Λήμνο, ώστε να ακολουθήσει τις σπουδές του στη λογιστική. Σε αυτή την περίοδο της ζωής του έμελλε να γνωρίσει την επίσης πτυχιούχο λογιστικής και μετέπειτα σύζυγό του Αναστασία Παπατσιφλικιώτη.

Με το τέλος των σπουδών τους επέλεξαν να εγκατασταθούν στη γενέτειρα της Αναστασίας τα Νέα Μουδανιά, όπου διαμένουν ως και σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια όμως ζωντάνευαν μνήμες του Αλέξανδρου από την εμπειρία της ενασχόλησης με τη φύση, δημιουργώντας του ένα ερώτημα:

Πώς θα μπορέσει να βελτιώσει και να αναδείξει το αποτέλεσμα της συνεργασίας του πιο πολύτιμου εντόμου της φύσης με τον πατέρα του;

Προσθέτοντας έτσι και ο ίδιος το δικό του λιθαράκι στην όλη προσπάθεια για την προσφορά στον άνθρωπο του πιο πολύτιμου δώρου της φύσης για αυτόν. Από το όραμα αυτό εμπνεύστηκε και η Αναστασία η οποία από την πρώτη συμβάλλει στην υλοποίησή του.

Η φύση δίνει την αξία και οι άνθρωποι κάνουν την αποτίμηση

Το μικροκλίμα το οποίο αναπτύσσεται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως είναι το νησί της Λήμνου με την αυτοφυή βλάστηση πλούσια σε θυμάρι, αγριοβότανα και αγριολούλουδα, αλλά και οι ορεινές δασικές περιοχές της Χαλκιδικής, τόπος καταγωγής του μεγάλου αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Αριστοτέλη, ο πρώτος ο οποίος μελέτησε εις βάθος τις μέλισσες, έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή μελιού μεγάλης διατροφικής αξίας και εξαιρετικής ποιότητας. Το μυστικό για το ξεχωριστό άρωμα, την πλούσια γεύση και την ιδιαίτερη υφή του κορυφαίας ποιότητας μελιού μας, έγκειται στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής και την εκλεκτή πρώτη ύλη.